Rajčatová se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 77 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 2 g
- Sodík 150 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 444.7 mg
- Vláknina 5550 mg
- Vitamín A 5550 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakrájíme na jemno cibuli a celer, podusíme na másle. Když začne cibule růžovět, přisypeme mouku a vše opražíme.
-
2
Spaříme oloupaná a nakrájená rajčata (případně protlak) a přidáme.
-
3
Osolíme, přilijeme vodu a rozvaříme. Dochutíme trochou cukcu.
-
4
Polévku přecedíme a podáváme. Na závěr posypeme v talířích nastrouhaným sýrem.