Rajčatová se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 77 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 444.7 mg
  • Vláknina 5550 mg
  • Vitamín A 5550 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme na jemno cibuli a celer, podusíme na másle. Když začne cibule růžovět, přisypeme mouku a vše opražíme.

  • 2

    Spaříme oloupaná a nakrájená rajčata (případně protlak) a přidáme.

  • 3

    Osolíme, přilijeme vodu a rozvaříme. Dochutíme trochou cukcu.

  • 4

    Polévku přecedíme a podáváme. Na závěr posypeme v talířích nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu