Vepřové na houbách

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso libové
  • 200 g Houby čerstvé
  • 20 g Houby sušené
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 5 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 242 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 97.9 mg
  • Draslík 590.5 mg
  • Vláknina 5014 mg
  • Vitamín A 5014 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3169.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájíme cibuli, necháme zpěnit na sádle a přidáme na kostky nakrájené maso, které opečeme ze všech stran.

  • 2

    Nakrájíme houby, které jsme předem namočili asi na 20 minut a přidáme je k masu. Přidáme sůl, kmín a pepř, podlijeme vývarem. Necháme dusit.

  • 3

    Pokud použijeme čerstvé houby, tak je nakrájíme na plátky a přidáváme k masu, když je již trochu změklé.

  • 4

    Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou asi v 1.5 dl vody a krátce povaříme.

  • 5

    Podáváme s rýží, bramborem či těstovinami.

Komentáře k receptu