Vepřové maso na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 30 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 68.3 mg
- Vláknina 1222.8 mg
- Vitamín A 1222.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3163.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky a potřeme ho utřeným česnekem se solí.
-
2
Zpěníme si na tuku nakrájenou cibuli, přidáme maso, okmínujeme a opečeme za stálého míchání.
-
3
Pak podlijeme a necháme dusit do změknutí.
-
4
Zahustíme moukou rozmíchanou v asi 1.5 dl vody a krátce povaříme.
-
5
Podáváme s brambory či bramborovým knedlíkem.