Cheesecake z podmáslí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 7 g Sůl
  • 7 g Muškátový oříšek mletý
  • 250 g Lesní plody - mražené
  • 300 g Sušenky BeBe světlé jemné
  • 375 ml Podmáslí nízkotučné
  • 1 kávová lžička Vanilkový extrakt
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Noe pšeničná mouka hladká
  • 3 polévková lžíce Cukr moučka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 463 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 103.3 mg
  • Draslík 29.2 mg
  • Vláknina 4350 mg
  • Vitamín A 4350 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušenky rozdrtíme na prach - buď v mixéru, pomocí hmoždíře nebo mikrotenového sáčku a válečku na těsto.

  • 2

    Máslo rozpustíme, ale dáme pozor aby nebylo horké. Spolu s vanilkovým extraktem ho vlijeme do sušenek a prsty propracujeme.

  • 3

    Touto drobenkou vysypeme dortovou formu a sušenky pořádně udusáme. Nezapomeňte na malé okraje ze sušenkového těsta. Pokud se vám zdá, že těsto nedrží moc pohromadě, nezoufejte. Ať do něj nalijeme náplň a upečeme, těsto se zpevní.

  • 4

    Pečeme 8 minut na 180 °C.

  • 5

    Mezitím si připravíme náplň: v jedné míse smícháme mouku, cukr moučka, muškátový oříšek a sůl, v druhé podmáslí a vejce, které dobře prošleháme. Do tekuté směsi přidáme sypkou směs a pořádně prošleháme.

  • 6

    Na předpečený korpus nalijeme podmáslovou směs (zdá se příliš řídká, ale nebojte, ztuhne) a nasypeme lesní ovoce.

  • 7

    Pečeme asi 30 minut.

  • 8

    Koláč je hotový, až je směs ztuhlá.

Komentáře k receptu