Cheesecake z podmáslí
Suroviny
- 75 g Máslo čerstvé
- 7 g Sůl
- 7 g Muškátový oříšek mletý
- 250 g Lesní plody - mražené
- 300 g Sušenky BeBe světlé jemné
- 375 ml Podmáslí nízkotučné
- 1 kávová lžička Vanilkový extrakt
- 3 ks Vejce slepičí
- 3 polévková lžíce Noe pšeničná mouka hladká
- 3 polévková lžíce Cukr moučka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 14 g
- Sodík 463 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 103.3 mg
- Draslík 29.2 mg
- Vláknina 4350 mg
- Vitamín A 4350 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušenky rozdrtíme na prach - buď v mixéru, pomocí hmoždíře nebo mikrotenového sáčku a válečku na těsto.
-
2
Máslo rozpustíme, ale dáme pozor aby nebylo horké. Spolu s vanilkovým extraktem ho vlijeme do sušenek a prsty propracujeme.
-
3
Touto drobenkou vysypeme dortovou formu a sušenky pořádně udusáme. Nezapomeňte na malé okraje ze sušenkového těsta. Pokud se vám zdá, že těsto nedrží moc pohromadě, nezoufejte. Ať do něj nalijeme náplň a upečeme, těsto se zpevní.
-
4
Pečeme 8 minut na 180 °C.
-
5
Mezitím si připravíme náplň: v jedné míse smícháme mouku, cukr moučka, muškátový oříšek a sůl, v druhé podmáslí a vejce, které dobře prošleháme. Do tekuté směsi přidáme sypkou směs a pořádně prošleháme.
-
6
Na předpečený korpus nalijeme podmáslovou směs (zdá se příliš řídká, ale nebojte, ztuhne) a nasypeme lesní ovoce.
-
7
Pečeme asi 30 minut.
-
8
Koláč je hotový, až je směs ztuhlá.