Vepřová panenka ve slanině se salátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Vepřová panenka
  • 150 g Pekingské zelí
  • 40 g Slanina anglická
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Voda pitná
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Cukr krystal
  • 10 ks Rajčata sušená sterilovaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3275 kcal
  • Sacharidy 343 g
  • Tuky 209 g
  • Sodík 4603 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 342 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 23477.5 mg
  • Vláknina 172665 mg
  • Vitamín A 172665 mg
  • Vitamín B6 5.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1476.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Panenku rozdělíme na dva stejně velké kusy, rukou naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a obalíme v plátcích slaniny.

  • 2

    Nasucho je opečeme na pánvi a poté zapečeme 20 minut v troubě rozpálené na 200 °C.

  • 3

    Mezitím si připravíme salátek: Zelí a rajčata nakrájíme.

  • 4

    Cukr, vodu a ocet smícháme a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí.

  • 5

    Na talíř navršíme zelí, posypeme rajčátky a zastříkneme dresinkem. K tomu dáme steak z panenky.

Komentáře k receptu