Vepřová panenka ve slanině se salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3275 kcal
- Sacharidy 343 g
- Tuky 209 g
- Sodík 4603 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 342 g
- Cholesterol 73.5 mg
- Draslík 23477.5 mg
- Vláknina 172665 mg
- Vitamín A 172665 mg
- Vitamín B6 5.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1476.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Panenku rozdělíme na dva stejně velké kusy, rukou naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran a obalíme v plátcích slaniny.
-
2
Nasucho je opečeme na pánvi a poté zapečeme 20 minut v troubě rozpálené na 200 °C.
-
3
Mezitím si připravíme salátek: Zelí a rajčata nakrájíme.
-
4
Cukr, vodu a ocet smícháme a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí.
-
5
Na talíř navršíme zelí, posypeme rajčátky a zastříkneme dresinkem. K tomu dáme steak z panenky.