Vepřové kostky na paprice a zázvoru

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Vepřová plec
  • 250 g Těstoviny Fusilli
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Paprika pálivá mletá
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 2 polévková lžíce Zátkova pšeničná mouka hladká
  • 1 polévková lžíce Paprika sladká mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 938 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 538 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 149.8 mg
  • Draslík 665.5 mg
  • Vláknina 7678.5 mg
  • Vitamín A 7678.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na jemno. Vepřové maso nakrájíme na kostky o velikosti cca 3 cm.

  • 2

    Ve velkém hrnci rozpustíme sádlo a opečeme na něm cibuli dosklovita. Přidáme nakrájené maso a zprudka osmahneme ze všech stran. Přidáme utřený česnek.

  • 3

    Přidáme obě mleté papriky a zázvor a promícháme. Poté přidáme i sójovou omáčku a mouku. Krátce osmahneme a zalijeme vodou tak, aby bylo všechno maso ponořené. Dusíme na mírném plameni 60 minut.

  • 4

    Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu.

  • 5

    Maso osolíme podle chuti. Podáváme s těstovinami.

Komentáře k receptu