Vepřové kostky na paprice a zázvoru
Suroviny
- 600 g Vepřová plec
- 250 g Těstoviny Fusilli
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Paprika pálivá mletá
- 1 ks Cibule
- 1 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 2 polévková lžíce Zátkova pšeničná mouka hladká
- 1 polévková lžíce Paprika sladká mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 938 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 50 g
- Sodík 538 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 149.8 mg
- Draslík 665.5 mg
- Vláknina 7678.5 mg
- Vitamín A 7678.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na jemno. Vepřové maso nakrájíme na kostky o velikosti cca 3 cm.
-
2
Ve velkém hrnci rozpustíme sádlo a opečeme na něm cibuli dosklovita. Přidáme nakrájené maso a zprudka osmahneme ze všech stran. Přidáme utřený česnek.
-
3
Přidáme obě mleté papriky a zázvor a promícháme. Poté přidáme i sójovou omáčku a mouku. Krátce osmahneme a zalijeme vodou tak, aby bylo všechno maso ponořené. Dusíme na mírném plameni 60 minut.
-
4
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu.
-
5
Maso osolíme podle chuti. Podáváme s těstovinami.