Dušená rýže

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 300 g Rýže loupaná
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Hřebíček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 141 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 105 mg
  • Vláknina 6394.7 mg
  • Vitamín A 6394.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou rýži opláchneme studenou vodou, potom ještě několikrát horkou vodou.

  • 2

    Rýži vsypeme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme máslo, oloupanou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem a sůl. Na plotně bez míchání přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a rýži dáme dusit do středně vyhřáté trouby, aby změkla a byla sypká, ne však lepkavá.

  • 3

    Měkkou rýži vyndáme z trouby a necháme asi 5 minut stát. Odstraníme cibuli s hřebíčkem a rýži vidličkou zlehka nakypříme.

  • 4

    Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu