Dušená rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 9 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 12 mg
- Draslík 105 mg
- Vláknina 6394.7 mg
- Vitamín A 6394.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přebranou rýži opláchneme studenou vodou, potom ještě několikrát horkou vodou.
-
2
Rýži vsypeme do kastrolu, zalijeme vodou, přidáme máslo, oloupanou cibuli se zapíchnutým hřebíčkem a sůl. Na plotně bez míchání přivedeme k varu. Přiklopíme pokličkou a rýži dáme dusit do středně vyhřáté trouby, aby změkla a byla sypká, ne však lepkavá.
-
3
Měkkou rýži vyndáme z trouby a necháme asi 5 minut stát. Odstraníme cibuli s hřebíčkem a rýži vidličkou zlehka nakypříme.
-
4
Podáváme jako přílohu.