Moravský králík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 5 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Králík
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 776 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 565 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 215 mg
  • Draslík 805.3 mg
  • Vláknina 910.5 mg
  • Vitamín A 910.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka naporcujeme, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek nakrájíme na plátky.

  • 2

    V oleji rozmícháme papriku, pepř, sůl, přilijeme vodu, víno a vmícháme hořčici, kečup, cibuli a česnek.

  • 3

    Porce králíka vložíme do pekáče, přelijeme připravenou směsí, zakryjeme fólií a necháme přes noc marinovat.

  • 4

    Pekáč s namarinovaným králíkem vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme zhruba dvě hodiny. Podle potřeby podlijeme horkou vodou.

Komentáře k receptu