Nadýchaný květák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 205 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 10 g
- Sodík 974 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 1241.1 mg
- Vláknina 10200 mg
- Vitamín A 10200 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 100 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ve vodě se špetkou soli do měkka. Poté scedíme, necháme okapat a drobně posekáme. Cibuli nakrájíme na jemno, pažitku drobně pokrájíme.
-
2
Cibuli zpěníme na oleji, přidáme droždí, mícháme, dokud se nerozpustí a nezrůžoví.
-
3
Poté vmícháme květák, rozšlehaná vejce, vegetu, zbylou sůl a mícháme, dokud vejce neztuhnou.
-
4
Před podáváním posypeme pažitkou.