Nadýchaný květák

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Květák
  • 80 g Droždí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 974 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 1241.1 mg
  • Vláknina 10200 mg
  • Vitamín A 10200 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 100 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozebereme na růžičky a uvaříme ve vodě se špetkou soli do měkka. Poté scedíme, necháme okapat a drobně posekáme. Cibuli nakrájíme na jemno, pažitku drobně pokrájíme.

  • 2

    Cibuli zpěníme na oleji, přidáme droždí, mícháme, dokud se nerozpustí a nezrůžoví.

  • 3

    Poté vmícháme květák, rozšlehaná vejce, vegetu, zbylou sůl a mícháme, dokud vejce neztuhnou.

  • 4

    Před podáváním posypeme pažitkou.

Komentáře k receptu