Kuře pečené na způsob bažanta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1161 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 131.3 mg
- Draslík 338.3 mg
- Vláknina 872.4 mg
- Vitamín A 872.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřata očistíme, opláchneme a prsa i stehna protkneme polovinou dávky slaniny. Pomocí jehlice nebo nití kuřata ztvarujeme a mírně je osolíme na povrchu i uvnitř.
-
2
Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky, částečně ji roztavíme a přidáme k ní polovinu dávky másla. Na tomto základu osmahneme jemně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, zastříkneme ji trochou vody a přidáme koření. Vložíme kuřata a za občasného přelévání šťávou a případného přilévání vody je pečeme doměkka. Dbáme, aby se nepřipálila cibule.
-
3
Měkká kuřata vyjmeme a do šťávy přidáme zbylé máslo.
-
4
Při podávání kuřeti vždy nasekneme klouby a porce přeléváme necezenou šťávou.