Piškotová balenka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 80 g Mouka pšeničná hrubá
  • 10 g Tuk
  • 80 g Cukr krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 4 polévková lžíce Marmeláda malinová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 156 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 45 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 123.9 mg
  • Draslík 39.1 mg
  • Vláknina 1360 mg
  • Vitamín A 1360 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse ušleháme bílky na pevný sníh a všleháme lžíci cukru. Potom vmícháme zbylý cukr, jeden po druhém žloutky a nakonec lehce přimícháme do těsta mouku.

  • 2

    Na plech položíme list pečicího papíru, který pomažeme tukem. Na něj rozetřeme připravené těsto a ve středně vyhřáté troubě pečeme jen asi 8-10 minut.

  • 3

    Upečenou balenku potřeme zavařeninou a hned stočíme. Přichytí-li se těsto k pečicímu papíru, musíme je opatrně oddělovat od papíru a nožem stáčet.( Pokud chceme roládu plnit krémem, který teprve připravujeme, stočíme ihned po upečení balenku do namočené a vyždímané utěrky a před plněním krémem ji můžeme znovu rozvinout.)

  • 4

    Vychladlou balenku pocukrujeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy.

Komentáře k receptu