Rajčatová omáčka z mikrovlnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 64 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 2 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 322.4 mg
- Vláknina 4354.8 mg
- Vitamín A 4354.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.
-
2
Do vhodné nádoby vlijeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přiklopíme a vaříme v mikrovlnné troubě při plném výkonu 2 minuty.
-
3
Potom přidáme nakrájená rajčata, kečup, cukr a bazalku. Podle chuti osolíme a opepříme. Přiklopíme a vaříme při plném výkonu ještě 6-8 minut. Během vaření omáčku jednou zamícháme.