Bažant pečený na roštu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1378 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 246.7 mg
- Draslík 824.2 mg
- Vláknina 53 mg
- Vitamín A 53 mg
- Vitamín B6 2.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé bažanty očistíme, vykucháme, opálíme, opláchneme a rozpůlíme. Prsa a stehna protkneme slaninou, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme je v chladu krátce odležet.
-
2
Bažanta pečeme po obou stranách za občasného potírání olejem doměkka.
-
3
Porce bažanta podáváme ihned po upečení, s naseknutými klouby. Na talíř dáme vždy část bílého a část tmavého masa (prsa - stehna), ozdobené bylinkovým máslem.