Vepřové srdce na slanině
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 4 g Skořice mletá
- 300 g Rýže dlouhozrnná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 3 ks Nové koření celé
- 1 ks Bujón hovězí
- 2 ks Vepřové srdce
- 4 ks Pepř celý červený
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Hořčice kremžská
- 1 polévková lžíce Hořčice hrubozrnná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1184 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 344.6 mg
- Draslík 879.2 mg
- Vláknina 2458.7 mg
- Vitamín A 2458.7 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové srdce nakrájíme na plátky – přitom se snažíme zbavit ho tuku a nečistot.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno.
-
3
Slaninu a cibuli dáme do rozpáleného hrnce a opečeme dosklovita. Poté přidáme srdce a zprudka je opečeme. Snížíme teplotu a zalijeme vodou tak, aby srdce byla téměř celá pokrytá. Přidáme bobkový list, kmín, celý pepř, bujon i nové koření a dusíme 1 hodinu 10 minut.
-
4
Rýži vaříme podle návodu v osolené vodě.
-
5
Smícháme si obě hořčice, skořici a mouku a tuto pastu přidáme k srdci. Povaříme 20 minut.
-
6
Srdce podáváme s vařenou rýží.