Vepřové srdce na slanině

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 4 g Skořice mletá
  • 300 g Rýže dlouhozrnná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 3 ks Nové koření celé
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 2 ks Vepřové srdce
  • 4 ks Pepř celý červený
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • 1 polévková lžíce Hořčice hrubozrnná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 710 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1184 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 344.6 mg
  • Draslík 879.2 mg
  • Vláknina 2458.7 mg
  • Vitamín A 2458.7 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové srdce nakrájíme na plátky – přitom se snažíme zbavit ho tuku a nečistot.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli na jemno.

  • 3

    Slaninu a cibuli dáme do rozpáleného hrnce a opečeme dosklovita. Poté přidáme srdce a zprudka je opečeme. Snížíme teplotu a zalijeme vodou tak, aby srdce byla téměř celá pokrytá. Přidáme bobkový list, kmín, celý pepř, bujon i nové koření a dusíme 1 hodinu 10 minut.

  • 4

    Rýži vaříme podle návodu v osolené vodě.

  • 5

    Smícháme si obě hořčice, skořici a mouku a tuto pastu přidáme k srdci. Povaříme 20 minut.

  • 6

    Srdce podáváme s vařenou rýží.

Komentáře k receptu