Pórková polévka s vejcem

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 160 g Pórek
  • 26.6 g Vejce slepičí
  • 20 g Sůl
  • 66.6 g Tuk
  • 0.3 g Pepř černý mletý
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 400 ml Mléko polotučné
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 800 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 21.6 mg
  • Draslík 32.9 mg
  • Vláknina 1366.5 mg
  • Vitamín A 1366.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pórek opláchneme a drobněji nakrájíme. Zalijeme jej třetinou dávky vody, osolíme a uvaříme doměkka.

  • 2

    Z tuku a prosáté mouky připravíme světlou zásmažku, za stálého prošlehávání metlou ji zalijeme dávkou vody a uvedeme do varu.

  • 3

    Přidáme odvar z pórku a mletý pepř a za občasného prošlehání vaříme zvolna nejméně 20 minut.

  • 4

    Ke konci varu přilijeme mléko, polévku přisolíme, krátce povaříme a procedíme.

  • 5

    Do polévky vložíme uvařený pórek, vlijeme rozmíchaná vejce, promícháme, přidáme polévkové koření a důkladně provaříme.

Komentáře k receptu