Králík jako bažant
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 14 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 65.2 mg
- Vláknina 958 mg
- Vitamín A 958 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí maso (hřbet nebo zadek) omyjeme, osolíme a prošpikujeme na hranolky nakrájenou slaninou.
-
2
V kastrolu na sádle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme připravené maso a opečeme ze všech stran. Zalijeme horkou vodou, přidáme nové koření a pod pokličkou dusíme doměkka.