Nákyp z telecího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 27 g
- Sodík 372 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 223.4 mg
- Draslík 313.3 mg
- Vláknina 614.4 mg
- Vitamín A 614.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na malé kostičky a zvlhčíme mlékem s rozšlehaným vejcem. Zakapeme rozpuštěným máslem, přidáme nasekanou petrželku, mleté telecí maso a sůl. Vše zlehka promícháme.
-
2
Směs dáme do máslem vymazané a strouhankou vysypané nákypové nebo jiné vhodné formy. Formu dáme do většího kastrolu, který naplníme vodou do výšky asi 2cm.
-
3
Nákyp zapékáme v troubě asi 40 minut, aby se na povrchu vytvořila kůrčička.