Sýrovo-slaninové housky
Suroviny
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
- 200 g Mouka polohrubá
- 100 g Slanina anglická
- 250 ml Voda pitná
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks balení droždí instantní
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 8 g
- Sodík 315 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 109 mg
- Vláknina 7700 mg
- Vitamín A 7700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vody, cukru, soli, obou mouk a droždí vypracujeme těsto, které necháme půlhodiny kynout na teplém místě.
-
2
Mezitím si osmažíme slaninu a cibuli na troše oleje doměkka. Vmícháme to do těsta a necháme kynout ještě 30 minut.
-
3
Vypracujeme osm bochánku a necháme je 30 minut kynout.
-
4
Potřeme je vejcem a posypeme sýrem. Pečeme na 200 °C asi 20 minut.