Moravská zelňačka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1968 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 84.3 mg
- Draslík 856.2 mg
- Vláknina 6114 mg
- Vitamín A 6114 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme žebírka a dáme vařit do studené vody.
-
2
Po změknutí scedíme vývar, maso obereme od kostí a nakrájíme na větší kousky.
-
3
Nakrájíme zelí, oškrábeme brambory a nakrájíme na kostičky.
-
4
Na zelí s brambory nalijeme část vývaru a přidáme rozsekaný kmín a sůl. Vaříme doměkka.
-
5
Zbylý vývar zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a po provaření přilijeme k vařeným bramborám se zelím, přidáme nakrájené maso. Krátce povaříme.
-
6
Podáváme s kysanou smetanou a nasekanou petrželkou.