Smažené fazolky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Fazolové lusky zelené
  • 20.4 ml Olej rostlinný
  • 50 ml Sodovka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 polévková lžíce Noe pšeničná mouka hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 248 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 297 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 774 mg
  • Vláknina 11940 mg
  • Vitamín A 11940 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.6 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné čerstvé fazolky omyjeme a osušíme.

  • 2

    Z celých vajec, sodovky, hladké mouky a soli umícháme těstíčko, ve kterém fazolky namáčíme a ihned vkládáme do horkého oleje. Smažíme dozlatova.

  • 3

    Usmažené fazolky vyjmeme na papírovou utěrku.

  • 4

    Podáváme obložené kolečky omytých rajčat.

Komentáře k receptu