Rychlá perníková buchta s ovocem
Suroviny
- 100 g Jahody zahradní
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Cukr krupice
- 150 ml Mléko polotučné
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Kypřicí prášek do perníku
- 4 polévková lžíce Borůvky
- 4 polévková lžíce Rybíz červený
- 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 233 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 6 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 75.1 mg
- Draslík 62.9 mg
- Vláknina 2886.2 mg
- Vitamín A 2886.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké mísy nasypeme mouku, cukr, prášek do perníku a vanilkový cukr. Přilijeme vlahé mléko, olej a přidáme vajíčka.
-
2
Vše zlehka promícháme vařečkou. Vzniklé těsto nalijeme do plechu vyloženým pečícím papírem.
-
3
Nakonec rovnoměrně posypeme ovocem.
-
4
Pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 25 minut při 180°C.
-
5
Hotovou buchtu necháme vychladnout a servírujeme.