Kynuté ovocné knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 7 g Sůl
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 400 g Lesní plody - mražené
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks droždí instantní
  • 8 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 760 kcal
  • Sacharidy 130 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 701 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 123 g
  • Cholesterol 95.1 mg
  • Draslík 154.9 mg
  • Vláknina 15250 mg
  • Vitamín A 15250 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, třtinového cukru, vejce, droždí, mléka a soli vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout.

  • 2

    Lesní ovoce svaříme s polovinou cukru moučkou. Přebytečnou šťávu slijeme (ale uchováme).

  • 3

    Smetanu vyšleháme téměř do tuha a poté do ní zašleháme tvaroh a zbylý cukr.

  • 4

    Z těsta tvoříme placky, které plníme lesním ovoce, spoje zahladíme.

  • 5

    Pokud těsto drží, můžeme kuličky vařit jen tak ve vodě (6 minut). Pokud se bojíte, že by knedlíky vytekly, vařte je zabalené v mikrotenovém sáčku.

  • 6

    Knedlíky podáváme přelité tvarohovou směsí a ovocnou šťávou (kterou jsme slili z lesního ovoce).

Komentáře k receptu