Kynuté ovocné knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 760 kcal
- Sacharidy 130 g
- Tuky 14 g
- Sodík 701 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 123 g
- Cholesterol 95.1 mg
- Draslík 154.9 mg
- Vláknina 15250 mg
- Vitamín A 15250 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, třtinového cukru, vejce, droždí, mléka a soli vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout.
-
2
Lesní ovoce svaříme s polovinou cukru moučkou. Přebytečnou šťávu slijeme (ale uchováme).
-
3
Smetanu vyšleháme téměř do tuha a poté do ní zašleháme tvaroh a zbylý cukr.
-
4
Z těsta tvoříme placky, které plníme lesním ovoce, spoje zahladíme.
-
5
Pokud těsto drží, můžeme kuličky vařit jen tak ve vodě (6 minut). Pokud se bojíte, že by knedlíky vytekly, vařte je zabalené v mikrotenovém sáčku.
-
6
Knedlíky podáváme přelité tvarohovou směsí a ovocnou šťávou (kterou jsme slili z lesního ovoce).