Nejlepší drožďová polévka
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 42 g Droždí
- 100 g Créme fraiche
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 ks Kedlubna
- 1 ks Ředkvička
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 ks Tymián čerstvý
- 2 ks Karotka
- 3 špetka Muškátový oříšek
- 1 l Vývar zeleninový
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 389 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1069 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 51.7 mg
- Draslík 636.1 mg
- Vláknina 9094.4 mg
- Vitamín A 9094.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu nakrájíme na jemné hranolky a osmažíme na másle, poté vmícháme rozdrobené droždí a necháme lehce osmahnout. Když se droždí rozpustí, vsypeme mouku, chvilku smažíme, poté zašleháme zeleninový vývar, přihodíme jednu snítku čerstvého tymiánu a na mírném plameni vaříme zhruba 15 – 20 minut. Na závěr vmícháme smetanu, strouhaný muškátový oříšek a sůl.
-
2
Jemně pokrájenou pažitku promícháme s crème fraîche a vkládáme lžíci do každého talíře polévky.