Kuře pečené se zeleninou a nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 1500 g Kuře
  • 50 g Uzené maso vařené
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 hrst Petržel hladkolistá
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1202 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 487 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 360.1 mg
  • Draslík 1070.8 mg
  • Vláknina 10534.5 mg
  • Vitamín A 10534.5 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.1 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kuře opatrně vykostíme tak, aby kůže zůstala neporušená. Osolíme, opepříme a naplníme nádivkou.

  • 2

    Nádivka: Housky z předešlého dne nakrájíme na kostičky. Nakrájené uzené maso a šalotku orestujeme na másle, přilijeme mléko a spolu s vejcem přidáme k houskám. Ochutíme solí a pepřem, promícháme a nakonec vsypeme nasekanou petrželku.

  • 3

    Kuře dáme do pekáče spolu s očištěnou kořenovou zeleninou nakrájenou na větší kousky, s oloupanou, nakrájenou cibulí, česnekem a pár snítkami tymiánu nebo jiných bylinek. Podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě pečeme při 190 stupních 10 až 12 minut a potom při 160 stupních asi 1 hodinu. Během pečení kuře přeléváme šťávou.

Komentáře k receptu