Hruškové muffiny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mouka polohrubá
  • 50 g Cukr moučka
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 234 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 143 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 43.4 mg
  • Draslík 103.3 mg
  • Vláknina 5877.7 mg
  • Vitamín A 5877.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Neprve vyšleháme mléko s olejem a vejcem a nakonec přidáme i vanilkový extrakt, který celé těsto příjemně provoní.

  • 2

    V druhé míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, sůl, skořici a hřebíček, který jsme v hmoždíři rozdrtili na prášek. Hřebíček je možné už koupit drcený, ale čerstvě drcený má výraznější chuť. Je s tím sice více práce, ale rozhodně to stojí za to.

  • 3

    Nyní můžeme obě připravené směsi smíchat a připravit si hladké těsto.

  • 4

    Hrušky (oloupané, zavařené či čerstvé) nakrájíme na malé kostičky. Vmícháme je do těsta a pořádně promícháme.

  • 5

    Těsto nalijeme do formiček na muffiny do výšky asi dvou třetin. Tento typ muffinů velmi dobře stoupá, takže budeme mít nádhernou čepičku.

  • 6

    Pečeme je asi 20 minut na 200 °C.

Komentáře k receptu