Hruškové muffiny
Suroviny
- 200 g Mouka polohrubá
- 50 g Cukr moučka
- 150 ml Mléko polotučné
- 50 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Hřebíček mletý
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 10 g
- Sodík 143 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 43.4 mg
- Draslík 103.3 mg
- Vláknina 5877.7 mg
- Vitamín A 5877.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Neprve vyšleháme mléko s olejem a vejcem a nakonec přidáme i vanilkový extrakt, který celé těsto příjemně provoní.
-
2
V druhé míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek, sůl, skořici a hřebíček, který jsme v hmoždíři rozdrtili na prášek. Hřebíček je možné už koupit drcený, ale čerstvě drcený má výraznější chuť. Je s tím sice více práce, ale rozhodně to stojí za to.
-
3
Nyní můžeme obě připravené směsi smíchat a připravit si hladké těsto.
-
4
Hrušky (oloupané, zavařené či čerstvé) nakrájíme na malé kostičky. Vmícháme je do těsta a pořádně promícháme.
-
5
Těsto nalijeme do formiček na muffiny do výšky asi dvou třetin. Tento typ muffinů velmi dobře stoupá, takže budeme mít nádhernou čepičku.
-
6
Pečeme je asi 20 minut na 200 °C.