Omáčka ze smržů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 17 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 39.5 mg
- Draslík 142.9 mg
- Vláknina 54.8 mg
- Vitamín A 54.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, najemno nakrájenou šalotku vsypeme do kastrolu na rozehřáté máslo a orestujeme na ní očištěné, nakrájené smrže (sušené si dáme předem namočit.) Krátce je podusíme. Potom přilijeme koňak (nebo madeiru či brandy), přidáme demi-glace (telecí či jiný silný vývar) a smetanu. Necháme znovu provařit a zredukovat, dokud omáčka nezhoustne. Nakonec omáčku osolíme, opepříme a dochutíme nasekanými bylinkami.