Zapékanky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1151 kcal
- Sacharidy 165 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1754 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 157 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 595 mg
- Vláknina 15150 mg
- Vitamín A 15150 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, sýr nastrouháme najemno, nakládanou kapii nakrájíme na nudličky. Malé bagety příčně a podélně rozpůlíme.
-
3
Na rozpáleném oleji restujeme za stálého míchání maso, až se začne oddělovat. K masu přimícháme boloňskou omáčku a lečo, které jsme scedili. Podusíme za častého míchání zhruba 15 minut. Poté odstavíme a rozmixujeme.
-
4
Bagety naskládáme na plech, navrstvíme na ně masovou směs a předehřáté troubě zapékáme asi 10 minut. Před podáváním posypeme sýrem smíchaným s pórkem a ozdobíme kapií. Vrátíme do trouby a pečeme dozlatova.