Celozrnné zázvorky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 37 minut
Počet porcí: 36

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 350 g Med včelí
  • 55 g Mouka ovesná
  • 420 g Mouka celozrnná špaldová
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Zázvor mletý
  • 0.5 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Mouka špaldová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 112 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 17.8 mg
  • Draslík 37 mg
  • Vláknina 518.3 mg
  • Vitamín A 518.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme celozrnnou a ovesnou mouku. Nakrájíme do ní na kostičky změklé máslo, přidáme med, vejce, mletý zázvor a kypřící prášek. Vše dobře promícháme a na pomoučeném vále vypracujeme rukama vláčné těsto. Vytvarujeme ho do válečku a dáme do chladničky na 1-2 hodiny odpočinout.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 165-170°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Těsto na vále vyválíme na placku silnou asi do 3mm. Z těsta vykrajovací formičkou vykrojíme potřebné tvary (srdíčka, květy apod.). Vykrojené zázvorky potřeme rozšlehaným bílkem a vložíme je do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 10-12 minut dozlatova.

  • 3

    Zázvorky podáváme vychladlé, nechutnější jsou 1-2 dny odleželé.

Komentáře k receptu