Barevné velikonoční sušenky
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Cukr krupice
- 75 g Cukr moučkový
- 200 g Cukr moučka
- 75 g Sušené mléko polotučné
- 50 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Tresť mandlová
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Potravinářská barva
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 20 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 73.1 mg
- Draslík 16.8 mg
- Vláknina 2528 mg
- Vitamín A 2528 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo s cukrem utřeme do pěny, zašleháme mandlové aroma a vejce. Nakonec přidáme mouku.
-
2
Těsto rozdělíme do dvou mikrotenových sáčků a dáme na hodinu chladit do lednice.
-
3
Vychlazené těsto vyválíme (nejlépe mezi dvěma pečícími papíry) na placku silnou asi 3mm a dáme na půl hodiny do lednice.
-
4
Troubu si předehřejeme na 175° a z placky vykrájíme různé velikonoční tvary.
-
5
Pečeme 15 minut.
-
6
Na hmotu vše smícháme v míse a hněteme, než se vytvoří kompaktní hmota. Tu obarvíme na různé barvy.
-
7
Na sporáku perfektně rozpustíme cukr ve vodě, aby vznikl sirup.
-
8
Z hmoty vykrájíme stejné tvary, jako jsou sušenky.
-
9
Každou sušenku lehce potřeme sirupem a přilepíme hmotu.