Barevné velikonoční sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr krupice
  • 75 g Cukr moučkový
  • 200 g Cukr moučka
  • 75 g Sušené mléko polotučné
  • 50 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Tresť mandlová
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Potravinářská barva
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 17 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 73.1 mg
  • Draslík 16.8 mg
  • Vláknina 2528 mg
  • Vitamín A 2528 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo s cukrem utřeme do pěny, zašleháme mandlové aroma a vejce. Nakonec přidáme mouku.

  • 2

    Těsto rozdělíme do dvou mikrotenových sáčků a dáme na hodinu chladit do lednice.

  • 3

    Vychlazené těsto vyválíme (nejlépe mezi dvěma pečícími papíry) na placku silnou asi 3mm a dáme na půl hodiny do lednice.

  • 4

    Troubu si předehřejeme na 175° a z placky vykrájíme různé velikonoční tvary.

  • 5

    Pečeme 15 minut.

  • 6

    Na hmotu vše smícháme v míse a hněteme, než se vytvoří kompaktní hmota. Tu obarvíme na různé barvy.

  • 7

    Na sporáku perfektně rozpustíme cukr ve vodě, aby vznikl sirup.

  • 8

    Z hmoty vykrájíme stejné tvary, jako jsou sušenky.

  • 9

    Každou sušenku lehce potřeme sirupem a přilepíme hmotu.

Komentáře k receptu