Hovězí se znojemskou omáčkou a rýží

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rýže vařená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sádlo škvařené vepřové
  • 2 ks Cibule
  • 6 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Debrecínské párky
  • 1 l Hovězí bujón
  • 0.5 kg Hovězí maso přední
  • 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 6455 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 77.5 mg
  • Draslík 606 mg
  • Vláknina 14119.8 mg
  • Vitamín A 14119.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso odblaníme, osolíme a opepříme. Osmahneme na sádle po všech stranách, aby se zatáhlo a po chvíli ho vyndáme z hrnce.

  • 2

    Do výpeku z masa přidáme cibuli nakrájemnou na jemno a restujeme, dokud nezhnědne. Ke konci můžeme přidat trochu slaniny, omáčka tak bude výraznější. Zaprášíme cibuli hladkou moukou, chvíli restujeme a podlijeme bujónem.

  • 3

    Vrátíme do omáčky maso a necháme ho dusit, dokud nezměkne, alespoň hodinu. Mezitím vedle na pánvi osmahneme okurky nakrájené na drobno s kousky párků.

  • 4

    Vyndáme maso a nakrájíme na kousky. Vrátíme ho nakrájené do omáčky a podáváme s uvařenou rýží. Posypeme osmahnutou okurkou.

Komentáře k receptu