Hovězí se znojemskou omáčkou a rýží
Suroviny
- 300 g Rýže vařená
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sádlo škvařené vepřové
- 2 ks Cibule
- 6 ks Okurky nakládané
- 2 ks Debrecínské párky
- 1 l Hovězí bujón
- 0.5 kg Hovězí maso přední
- 1.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 10 g
- Sodík 6455 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 606 mg
- Vláknina 14119.8 mg
- Vitamín A 14119.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso odblaníme, osolíme a opepříme. Osmahneme na sádle po všech stranách, aby se zatáhlo a po chvíli ho vyndáme z hrnce.
-
2
Do výpeku z masa přidáme cibuli nakrájemnou na jemno a restujeme, dokud nezhnědne. Ke konci můžeme přidat trochu slaniny, omáčka tak bude výraznější. Zaprášíme cibuli hladkou moukou, chvíli restujeme a podlijeme bujónem.
-
3
Vrátíme do omáčky maso a necháme ho dusit, dokud nezměkne, alespoň hodinu. Mezitím vedle na pánvi osmahneme okurky nakrájené na drobno s kousky párků.
-
4
Vyndáme maso a nakrájíme na kousky. Vrátíme ho nakrájené do omáčky a podáváme s uvařenou rýží. Posypeme osmahnutou okurkou.