Starodávná šumavská nádivka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 2 hrst Kopřiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 528 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 601.5 mg
  • Draslík 801.4 mg
  • Vláknina 5373.3 mg
  • Vitamín A 5373.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umeleme syrové, omyté a očištěné maso (různé druhy- vepřové, hovězí, králičí)a dobře promícháme.

  • 2

    Přidáme vejce, nasekané kopřivy, osolíme, opepříme a vše promícháme.

  • 3

    Ve vymaštěném pekáči pečeme nádivku dorůžova asi 1 hodinu.

Komentáře k receptu