Pečená treska s jogurtovou marinádou a bramborami

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 47 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 220 g Treska filety
  • 200 g Brambory vařené ve slupce
  • 50 ml Smetana 6% (do kávy)
  • 130 ml Jogurt nízkotučný
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Slunečnicová semínka loupaná BIO
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 921 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 134.1 mg
  • Draslík 714.2 mg
  • Vláknina 9159.4 mg
  • Vitamín A 9159.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si do misky jogurtovou marinádu: bílý jogurt smícháme se smetanou, solí, pepřem, vejcem, slunečnicovými semínky a prolisovanými stroužky česneku. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a s rozsekanými lístky rozmarýnu přimícháme do jogurtu. Marinádou potřeme omyté a osušené filety tresky a necháme je marinádě 1.5-2 hodiny.

  • 2

    Troubu si předehřejeme na 200°C. Vařené brambory ve slupce nakrájíme na plátky silné 5-7mm. Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme olivovým olejem, na něj poskládáme plátky brambor, osolíme je, proložíme cibulí a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Na brambory položíme marinované porce tresky, přelejeme je zbylou marinádou a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 25-30 minut.

  • 3

    Porce brambor dáme na talíže, na ně poklademe upečenou tresku a hned servírujeme.

Komentáře k receptu