Pečená treska s jogurtovou marinádou a bramborami
Suroviny
- 220 g Treska filety
- 200 g Brambory vařené ve slupce
- 50 ml Smetana 6% (do kávy)
- 130 ml Jogurt nízkotučný
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř bílý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Slunečnicová semínka loupaná BIO
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 10 g
- Sodík 921 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 134.1 mg
- Draslík 714.2 mg
- Vláknina 9159.4 mg
- Vitamín A 9159.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si do misky jogurtovou marinádu: bílý jogurt smícháme se smetanou, solí, pepřem, vejcem, slunečnicovými semínky a prolisovanými stroužky česneku. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a s rozsekanými lístky rozmarýnu přimícháme do jogurtu. Marinádou potřeme omyté a osušené filety tresky a necháme je marinádě 1.5-2 hodiny.
-
2
Troubu si předehřejeme na 200°C. Vařené brambory ve slupce nakrájíme na plátky silné 5-7mm. Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka. Pekáček vytřeme olivovým olejem, na něj poskládáme plátky brambor, osolíme je, proložíme cibulí a posypeme čerstvě pomletým pepřem. Na brambory položíme marinované porce tresky, přelejeme je zbylou marinádou a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 25-30 minut.
-
3
Porce brambor dáme na talíže, na ně poklademe upečenou tresku a hned servírujeme.