Hrachová kaše s opékaným klobásem a okurkem
Suroviny
- 250 g Hrách žlutý
- 200 g Chléb konzumní
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Klobása ostravská
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Majoránka
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1122 kcal
- Sacharidy 138 g
- Tuky 40 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 25.8 mg
- Draslík 91.1 mg
- Vláknina 6110.3 mg
- Vitamín A 6110.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrách namočíme aspoň na hodinu tak, aby byl celý ponořený.
-
2
Cibuli nakrájíme na jemno a opečeme ji v hrnci na sádle. Poté přidáme hrách i s vodou, ve které byl ponořený a vaříme doměkka.
-
3
Poté rozšťoucháme nebo rozmixujeme, přidáme sůl, pepř, kmín, majoránku a utřený česnek. Přidáme smetanu a prohřejeme. Vaříme dokud omáčka nebude mít požadovanou hustotu.
-
4
Klobásu nařežeme na mřížku a opečeme ji na slunečnivém oleji ze všech stran. Okurku nakrájíme na čtvrtiny a obojím obložíme hrachovou kaši.
-
5
Podáváme s pečivem.