Brněnský drak s pečeným bramborem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 35 g
- Sodík 524 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 106.5 mg
- Draslík 1781.2 mg
- Vláknina 16320 mg
- Vitamín A 16320 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.6 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory vaříme vcelku 20 minut. Poté jejich slupku nařežeme do kříže a pečeme 10 minut na 220 °C.
-
2
Vepřové maso rozřízneme na dva plátky, každý osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi z obou stran a pak i s výpekem přidáme na 10 minut přikryté do trouby k bramborám.
-
3
Výpek z masa svaříme na polovinu.
-
4
Na dva talíře rozdělíme brambory a plátky masa, zalijeme omáčkou. Maso ještě ozdobíme kečupem a hořčicí a na každý plátek dáme lžičku strouhaného křenu nebo křenexu.