Platýz po mlynářsku se zeleninovou oblohou
Suroviny
- 100 g Brambory vařené
- 20 g Hrášek mražený
- 80 g Květák
- 3 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mrkev kořen
- 5 g Olej rostlinný
- 150 g Platýz - filety
- 1 kávová lžička Sůl
- 1.5 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1225 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 1181.4 mg
- Vláknina 12730 mg
- Vitamín A 12730 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a omyjeme. Květák rozebereme na růžičky, mrkev nakrájíme na plátky a povaříme v osolené vodě. Před koncem vaření přidáme hrášek.
-
2
Porci platýze osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a lehce poprášíme hladkou moukou. Na pánvi na rozehřátém oleji platýze po obou stranách opečeme.
-
3
Podáváme s vařenými bramborami a obložíme povařenou zeleninou. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou.