Bramborový guláš s červenou čočkou a hříbky
Suroviny
- 200 g Brambory
- 30 g Čočka červená
- 250 ml Voda pitná
- 600 ml Voda pitná
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Paprika pálivá mletá
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 2 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce kečup jemný Hellmann´s
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 4 g
- Sodík 362 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 611.5 mg
- Vláknina 15280.8 mg
- Vitamín A 15280.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou čočku v rendlíku zalijeme vodou, přidáme stroužek česneku, bobkový list a čočku uvaříme doměkka. Vaříme ji přibližně 20 minut. Pak čočku scedíme. Očitěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěný stroužek česneku utřeme. Očištěnou mrkev pokrájíme na kroužky. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na středně velké kostičky.
-
2
Mrkev a brambory dáme do hrnce, zalijeme je vodou, přidáme sůl, kmín a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 15 minut. V pánvi rozehřátém oleji zpěníme cibuli, jakmile začne zlátnout, přimcháme k ní hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, pak k ní přimícháme mletou sladkou i pálivou papriku, pak vše postupně přimícháme do vařených brambor, přidáme uvařenou čočku a společně pomalu vaříme dalších 5-10 minut. Guláš dochutíme česnekem, kečupem a solí.
-
3
Guláš podáváme teplý, když ho odložíme po vychladnutí do lednice, je výborný i na druhý den.