Dušené papriky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 5 g
- Sodík 398 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 6 mg
- Draslík 687.6 mg
- Vláknina 840 mg
- Vitamín A 840 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 297.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky omyjeme, zbavíme zrníček a dužinu nakrájíme na nudličky. Vsypeme je do kastrolu na rozehřáté máslo, osolíme a podlijeme trochou vody. Dusíme pod pokličkou téměř doměkka.
-
2
Když papriky změknou a tekutina se odpaří, přisypeme nasekanou petrželku a ihned podáváme.