Tvarohový nákyp s ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 149 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 5 g
- Sodík 30 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 85.4 mg
- Draslík 341.3 mg
- Vláknina 5148 mg
- Vitamín A 5148 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté borůvky necháme okapat, omytá jablka nakrájíme na tenké plátky.
-
2
V misce vyšleháme tvaroh s 1/3 vejce. Osladíme, vmícháme Solamyl a prášek do pečiva. Do tvarohové pěny potom přidáme připravené borůvky a jablka.
-
3
Směs přendáme do máslem mírně vymazané zapékací teflonové formičky.
-
4
Nákyp zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.