Dušená kedlubna na způsob mozečku
Suroviny
- 200 g Kedlubna
- 100 g dušená šunka výběrová 85%masa
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka stévie
- 2 plátek Pšenično žitný chleba
- 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 0.5 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 13 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 251.3 mg
- Draslík 382.9 mg
- Vláknina 6138.5 mg
- Vitamín A 6138.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.7 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kedlubnu omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. Očištěnou cibuli a omytou pažitku pokrájíme nadrobno.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej s máslem, na něm zpěníme cibuli, přidáme kedlubnu, ochutíme ji špetkou stévie, čerstvě pomletým pepřem a solí. Vše krátce orestujeme, snížíme teplotu a pod poklicí dusíme 7-10 minut. Pak přidáme jemně nastrouhanou šunku, 2 vejce a za stálého míchání usmažíme jemnou, řidší smaženici. Přidáme pažitku, vše dobře promícháme a pánev s kedlubnovým mozečkem odstavíme z plotny.
-
3
Podáváme teplý i studený s celozrnným chlebem.