Kapr na víně s bramborovým salátem
Suroviny
- 1000 g Kapr obecný
- 100 ml Víno bílé
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 6 ks Brambory
- 8 ks Okurky nakládané
- 1 ks Cibule červená
- 3 ks Vaječný žloutek vařený
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Tymián čerstvý
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 26 g
- Sodík 8422 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 180.2 mg
- Draslík 1548.2 mg
- Vláknina 24790.5 mg
- Vitamín A 24790.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na salát uvaříme ve slupce brambory, slijeme a necháme mírně zchladnout. V mezičase oloupeme cibuli, rozpůlíme a nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do mísy, přidáme vinný ocet, med, sůl, pepř a promícháme. Okurky, bez špiček, nakrájíme na tenká kolečka, vaječné žloutky nastrouháme a přidáme do mísy. Teplé brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, přidáme do mísy s cibulí spolu s drobně posekanou petrželovou natí a zlehka promícháme.
-
2
Filety kapra na straně s kůží lehce nařežeme a celou plochu posypeme drobně pokrájeným, oloupaným česnekem a tymiánem. Směs do zářezů vtlačíme. Filety pokapeme 2 lžícemi oleje, osolíme a opepříme z obou stran. Zbylý olej rozpálíme na pánvi a pečeme na něm filety, nejprve kůží dolů. Po každé straně asi 5 minut. Na závěr opékání přilijeme víno a necháme odvařit alkohol.
-
3
Filety z kapra podáváme přelité omáčkou s bramborovým salátem.