Záhorácký závitek II

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Zelí kysané
  • 800 g Vepřová plec
  • 300 g Uzené maso vařené
  • 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Olej slunečnicový
  • 1 ks Cibule
  • 3 polévková lžíce Jíška instantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1242 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 109 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 206 mg
  • Draslík 817.7 mg
  • Vláknina 5255 mg
  • Vitamín A 5255 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plec nakrájíme na 4 plátky a naklepeme je. Osolíme a opepříme z obou stran.

  • 2

    Zelí necháme okapat.

  • 3

    Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme ji na oleji. Po chvíli přidáme uzené maso nakrájené na kostičky a okapané a překrájené zelí. Opečeme a dáme stranou.

  • 4

    Zelnou směsí naplníme vepřové plátky a zarolujeme. Obalíme v hladké mouce a zprudka opečeme na másle. Poté přilijeme vodu a dusíme asi 45 minut doměkka.

  • 5

    Poté maso vyjmeme a vlijeme smetanu a instantní jíšku. Povaříme 5 minut vrátíme maso a můžeme podávat.

Komentáře k receptu