Rosso salát s tuňákem, vejcem a cherry rajčátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 7 g
- Sodík 392 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 619.7 mg
- Vláknina 5935.6 mg
- Vitamín A 5935.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme listy z 1/2 malého hlávkového salátu. Omytá cherry rajčata rozpůlíme. Z konzervovaného hrášku si odebereme a scedíme 1 lžíci hrášku. Jednu malou sladkokyselou okurku nakrájíme na malé kostičky. Očistíme malou jarní cibulku a pokrájíme ji na tenké kroužky. Natvrdo uvařené vajíčko rozkrájíme na čtvrtky.
-
2
Tuňáka ve vlastní šťávě (např. zn. Isabel) dáme do misky. Přidáme k němu hrášek, okurku, 1/2 cibulky a vše promícháme. Podle chuti dosolíme nebo opepříme.
-
3
Na talíř ozdobně poklademe listy salátu, doprostřed dáme ochuceného tuňáka, okolo ozdobně poklademe cherry rajčata, čtvrtky vajec, posypeme zbytkem cibulky a podáváme.