Celozrnná bagetka s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Tuňák drcený ve vlastní šťávě
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 0.5 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 2 ks Bageta
  • 1 ks Rajčata
  • 0.5 ks Mozzarella
  • 0.25 ks Salát římský
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Máslo pomazánkové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 924 kcal
  • Sacharidy 146 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 2018 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 144 g
  • Cholesterol 19.8 mg
  • Draslík 499.4 mg
  • Vláknina 14169 mg
  • Vitamín A 14169 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce vymícháme konzervovaného tuňáka s pomazánkovým máslem, hořčicí a solí a pár kapkami citrónové šťávy na hladký krém. Omyjeme a osušíme 1 rajče, rozkrájíme ho na 4 plátky. Omyjeme listy salátu, vodu setřepeme, z mozzarelly nakrájíme 2 plátky, silné 5-7mm.

  • 2

    Celozrnné bagetky (1ks přibližně 60g) rozpůlíme a potřeme všechny poloviny pomazánkou. Pak na spodní poloviny položíme 1-2 listy salátu, 1 plátek mozzarelly, 2 plátky z rajčete, které ochutíme pepřem. Na rajčata zas položíme 2 listy salátu a zakryjeme je potřenými polovinami bagetky. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu