Celozrnná bagetka s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 924 kcal
- Sacharidy 146 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2018 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 144 g
- Cholesterol 19.8 mg
- Draslík 499.4 mg
- Vláknina 14169 mg
- Vitamín A 14169 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce vymícháme konzervovaného tuňáka s pomazánkovým máslem, hořčicí a solí a pár kapkami citrónové šťávy na hladký krém. Omyjeme a osušíme 1 rajče, rozkrájíme ho na 4 plátky. Omyjeme listy salátu, vodu setřepeme, z mozzarelly nakrájíme 2 plátky, silné 5-7mm.
-
2
Celozrnné bagetky (1ks přibližně 60g) rozpůlíme a potřeme všechny poloviny pomazánkou. Pak na spodní poloviny položíme 1-2 listy salátu, 1 plátek mozzarelly, 2 plátky z rajčete, které ochutíme pepřem. Na rajčata zas položíme 2 listy salátu a zakryjeme je potřenými polovinami bagetky. Dobrou chuť.