Plněný vepřový řízek hermelínem a šunkou
Suroviny
- 40 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 40 g Šunka dušená
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Strouhanka
- 50 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Petržel - nať
- 2 ks Vepřová kotleta s kostí
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 449 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 35 g
- Sodík 531 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 144.7 mg
- Draslík 68.4 mg
- Vláknina 2014 mg
- Vitamín A 2014 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 10.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové kotlety naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran.
-
2
Hermelín a šunku nakrájíme na kostičky, vmícháme nasekanou petrželku a směs dáme na kotletu.
-
3
Kotletu zahneme jakoby na půl a okraje naklepeme, aby se spojily a směs nevytekla.
-
4
Nyní kotlety opatrně obalíme v trojobalu a usmažíme na oleji dozlatova.