Chalupářský guláš IV
Suroviny
- 1 kostka Bujón hovězí
- 500 ml pivo černé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Gulášové koření
- 5 ks Cibule
- 5 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 kg Hovězí kližka
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 537 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 28 g
- Sodík 817 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 11.7 mg
- Draslík 279.1 mg
- Vláknina 6071 mg
- Vitamín A 6071 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule nakrájíme nahrubo a osmahneme je ve velkém hrnci na sádle. Zasypeme sladkou paprikou, moukou a kmínem. Tuto jíšku zalijeme vodou a pivem, přidáme masox.
-
2
Přidáme na kostky nakrájené maso a dusíme 1,5 hodiny doměkka.
-
3
Dochutíme solí, pepřem, utřeným česnekem, gulášovým kořením a majoránkou.
-
4
Povaříme a podáváme.