Kuřecí nugetky v bylinkovém těstíčku s mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 50 ml pivo černé
  • 2 ks Kuřecí prsa
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Mandle plátky
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 240 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 795 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 65.3 mg
  • Draslík 400.3 mg
  • Vláknina 1106 mg
  • Vitamín A 1106 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso nakrájíme buď na male kousky, nebo jen každé prso podélně přepůlíme. Osolíme a opepříme.

  • 2

    Z mléka, piva, mouky, nasekané petrželky a plátků mandlí připravíme těstíčko. Je-li příliš husté, přidáme mléko, je-li řídké přidáme mouku.

  • 3

    V tomto těstíčku obalíme kuřecí maso a smažíme je z obou stran na oleji dozlatova.

  • 4

    Podáváme se zeleninou a bramborovou kaší.

Komentáře k receptu