Salát z fazolí s vejcem
Suroviny
- 100 g Fazole bílé sterilované
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Extra panenský olivový olej citrónový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Sůl
- 1 ks Paprika červená
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 13 g
- Sodík 387687 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 1079.5 mg
- Vláknina 18300 mg
- Vitamín A 18300 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 106.1 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natrvrdo a necháme vychladnout.
-
2
Cibuli i papriku nakrájíme na kousky a smícháme se scezenými fazolemi. Přidáme nasekanou petrželku, citronovou šťávu, olivový olej, kmín a osolíme a opepříme podle chuti.
-
3
Nakonec ještě ozdobíme vejcem nakrájeným na kolečka.