Kulajda II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 1 hrst Houby sušené
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Hladká mouka pšeničná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1434 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 165.2 mg
  • Draslík 837.2 mg
  • Vláknina 10002.3 mg
  • Vitamín A 10002.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.5 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby namočíme do vody den předem.

  • 2

    V hrnci necháme rozpustit máslo a orestujeme na něm cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme dvě lžíce hladké mouky a kmín a připravíme si zápražku.

  • 3

    Zalijeme vývarem a přidáme brambory nakrájené na kostičky a houby. Osolíme a přidáme bobkový list a nové koření. Vaříme doměkka, poté bobkový list i nové koření vyjmeme.

  • 4

    Přidáme obě smetany a kopr. Povaříme 5-10 minut a přidáme vejce, které rozšleháme.

  • 5

    Přidáme ocet podle chuti, povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu