Chutné bramboráky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 133 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 3 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 30.7 mg
- Draslík 620.8 mg
- Vláknina 7817 mg
- Vitamín A 7817 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy. Očištěné stroužky prolisujeme a přidáme k bramborům. Ještě přidáme celé vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, hladkou a polohrubou mouku. Brambory se všemi přísadami pořádně vymícháme. Těsto by mělo být polohusté.
-
2
V pánvi rozpálíme olej - dno si budeme pouze olejem potírat vždy, když budeme péct jednotlivý bramborák. Tak bramboráky nebudou velmi mastné. Naběračkou nabereme bramborové těsto, dáme ho na střed pánve, rozetřeme ho na placku silnou okolo 5mm. Bramboráky pečeme z každé strany dozlatova, až zlatohněda (pečení trvá přibližně 2 minuty z každé strany, záleží na správném rozpálení pánve).
-
3
Upečené bramboráky podáváme hned teplé, ale mohou se jíst i studené.