Domácí kmínový chléb z pekárny

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 314 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 48.1 mg
  • Vláknina 6098.7 mg
  • Vitamín A 6098.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pekárny nalijeme dolů vlažnou vodu a přidáme sůl. Poté dáme mouku, na to kmín, cukr a droždí. Nyní už nastavíme pekárnu na příslušný program – Chléb nebo základní. Pekárna už se o vše postará.

  • 2

    Chléb můžeme připravit take bez pekárny – smícháme trochu vody, cukr, droždí a trochu mouky a dáme na 10 minut na teplé místo vzejít kvásek. Poté vmícháme ostatní suroviny a vypracujeme hladké těsto, které necháme hodinu až hodinu a půl kynout.

  • 3

    Poté propracujeme a vytvoříme bochník, který dáme na plech kynout ještě 30 minut. Můžeme poprášit moukou, vytvořit ozdobné řezy na chlebě apod.

  • 4

    Pečeme na 30-40 minut na 200 °C.

Komentáře k receptu